Kinderlachjes

2023

De kinderwensen zijn binnen en het zijn er maar liefst 54!
54 lieve, mooie, bijzondere, soms wanhopige, hele eenvoudige, maar prachtige wensen van kinderen met een spierziekte. Het thema van dit jaar.
De wensen variëren o.a. van een nachtje Efteling, bakken met je beste vriendin, instappen in een Flight simulator, duiken, paardrijden met Britt, tot beautydagjes, racen op een circuit, concert bezoeken, Meet & Greet met Suzan en Freek, een lichtbak voor sensopathisch materiaal, aangepast speelmateriaal, een voetbalwedstrijd bijwonen tot een nachtje slapen tussen de Wilde Dieren. Achter de schermen gaan wij nu keihard en geheel vrijwillig aan het werk om deze wensen in vervulling te laten gaan. Houd onze socials in de gaten om de wensen een voor een in vervulling te zien gaan!

De eerste van dit jaar was Bram! Bram beleefde de middag van zijn leven bij Heracles!
Hij mocht FIFA spelen met Marco Rente in de enige echte eBox én ging met een gesigneerd thuisshirt weer naar huis!

29-11-2022

Vandaag hebben we een liefdevolle familie met twee hulp behoevende kinderen een onvergetelijke dag mogen bezorgen. Lees hier onder hun eigen ervaring.

Lotte en Finn, onze tweeling van 3 jaar hebben beide hun zorg nodig. Weg gaan is bij ons zeker niet vanzelfsprekend. Er moet veel geregeld worden en er moet zorg achter de hand zijn, in een andere plaats, voor noodgevallen. Maar toch kozen we er voor om te gaan.

Vandaag de  winter Efteling mogen bezoeken. En wat was het in één woord geweldig. Van het sprookjes bos tot de draaimolen tot de lichtshow en het kerstgevoel in de avond. Het was prachtig.

Lotte en Finn hebben genoten en dan wij ook. Als klap op de vuurpijl, natuurlijk een mooi aandenken kunnen kopen.


11-11-2022

Stichting Kinderlach Twente heeft zich in 2022 onder andere ingezet voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank. Kinderen van verschillende voedselbanken in Twente werden recent door ons op een leuke manier verrast. In samenwerking met Stichting Onky Donky weer veel kinderen van een glimlach voorzien omdat ze een bezoekje mochten brengen aan Ouwehands Dierenpark Rhenen!

 


10-11-2022

Stichting Kinderlach Twente heeft zich in 2022 onder andere ingezet voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank. Kinderen van verschillende voedselbanken in Twente werden recent door ons op een leuke manier verrast. Een Collage van een heerlijke dag glowgolf bij SensAzia Enschede. Zij sponsorden een drankje voor iedereen! Al met al hebben we zo’n 20 mensen blij kunnen maken met een glow in the dark balletje slaan!


9-10-2022

Stichting Kinderlach Twente heeft zich in 2022 onder andere ingezet voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank. Kinderen van verschillende voedselbanken in Twente werden recent door ons op een leuke manier verrast. Eén van de verrassingen was een kadootje naar keuze. Het rondbrengen was een groot feest!! Van knutselspullen tot Pokemonkaarten en van Lego tot houten blokken.  Dit leverde allemaal lachende en stralende gezichten op. En dat is waar we het natuurlijk voor doen.


16-9-2022

Op vrijdag 16 september hebben we windowpainting aangeboden voor de kinderen die opgevangen worden aan de Nijverheid en Hazenweg te Hengelo.

Dit was nog een onderdeel van de leuke middag die wij als stichting hebben aangeboden op 3 september.

Windowpainting werd geheel verzorgd door Marieke Leushuis – Engelbertink  van Mariex Art & Design. Vol enthousiasme zijn de kinderen 2 uur lang onder begeleiding van Marieke Engelbertink bezig geweest om de entree vrolijk te maken. Gezien het resultaat is dit meer dan gelukt 😊In de pauze konden de kinderen nog genieten van limonade en chips. Wij kijken terug op een zeer geslaagde activiteit!


1-8-2022

In samenwerking met Stichting Onky Donky kunnen wij jaarlijks een heleboel kinderen blij maken met een fantastische dag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Gisteren was weer zo’n dag. De kids, maar uiteraard ook de ouders, hebben genoten van een volledig verzorgde dag.

 


22-6-2022

Gisteren hebben we i.s.m. Hart van Twente een hele mooie rondleiding in het Stadion van FC Twente gehad. Een groep ouders en kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank hadden bij Stichting Kinderlach Twente aangegeven hier heel graag een keer een kijkje te willen nemen.

Onze gids Anneke nam ons mee door het stadion en vertelde naar hartenlust. Zo hebben we de

businesslounge, de kleedkamers met bubbelbad, de tosruimte en de ruimtes voor de scheidsrechters mogen zien. Als klap op de vuurpijl mochten we het veld betreden en zitting nemen in de duck-out.

Daarnaast was er nog een verrassing, alle kinderen en broertjes en zusjes die niet mee waren, werden

allemaal gratis lid gemaakt van de FC Twente Kidsclub & Young Reds en kregen nog een mooie sjaal van de Kidsclub. Hoe mooi!! We hebben de kinderen en ouders zien genieten!!

 


11-6-2022

Vandaag hebben we weer een mooie wens in vervulling laten gaan.

Nina wou graag een echte prinses zijn 😊

Dat hebben we vandaag uitlaten komen. Met hulp van Van de Riet Speelgoed en Anne en Tessa Arens voor de schmink.Ook voor Brent hebben we leuke cadeaus meegenomen voor zijn goede steun aan zijn zus Nina

Met een stralende zon is dit voor Nina en Brent een geweldige dag geworden en dik verdiend!

Prinsessenhuisje en jurk heeft Van de Riet Speelgoed Ambt Delden gesponsord.

Prinsendekbed SNURK For Horizontal Living Amsterdam

Schmink Annet en Tess vd plaatselijke carnaval

 

 


28-1-2022

Wout, Lucas en Madeé hadden een gemeenschappelijke wens, ze wilden heel graag met hun gezin naar de Efteling. En dat hebben we natuurlijk geregeld!!

Ze ontvingen ieder twee cadeaubonnen van de Efteling zodat ze, als de Efteling weer open is, op een zelfgekozen tijdstip een dagje kunnen genieten.

We wensen jullie alvast heel veel plezier Wout, Lucas en Madée!!

Deze wensen zijn mogelijk gemaakt door de lieve sponsoren die de afgelopen tijd spontaan geld hebben gedoneerd. Nogmaals bedankt!

 


23-11-2021

En weer hebben we een mooie wens kunnen vervullen! Ditmaal was de 14-jarige Jesse aan de beurt. Hij wilde heel graag een nieuwe aankleding van zijn slaapkamer zodat hij zijn vrienden, nu hij zich weer iets beter voelt, mee naar zijn kamer kan nemen.

Van het geld van zijn krantenwijk had hij zelf al een nieuw bureau en stoel gekocht. Daarnaast wilde hij heel graag een nieuwe vloer, een ander bed, een kledingkast en ander behang. De Boer Wonen in Borne was al snel bereid om belangeloos een nieuwe mooie laminaatvloer te komen leggen. Ondanks vele verzoeken konden we maar geen sponsoren vinden voor de andere producten.

Gelukkig hadden we nog genoeg in kas (door de verschillende acties die we hebben gedaan en sponsoren die ons spontaan geld doneren) om deze uit onze middelen te bekostigen.  We konden eind oktober Jesse en zijn ouders blij maken met het goede nieuws dat alles besteld kon worden. En blij waren ze!! Alles kon snel geregeld worden, de Boer kon de vloer leggen en in dezelfde week hebben Jesse en zijn vader het behang geplakt en de kast en het bed gemonteerd. En het resultaat is echt supermooi geworden. Jesse is ontzettend blij en dankbaar, net als zijn ouders. Het lijkt soms net of we voor Sinterklaas mogen spelen, hoe mooi!!

 


23-9-2021

Afgelopen weekend was het tijd om de wens van Maddox in vervulling te laten gaan. De 4-jarige Maddox wilde heel graag een keer bij een echte boer blijven slapen. En waar kun je dat beter doen dan bij Farmcamps. We legden contact met deze organisatie en waren gelijk bereid om een heerlijk weekend met voor Maddox, zijn zus, broertjes en ouders ter beschikking te stellen.

FarmCamps heeft de keuze uit allerlei verschillende prachtige boerderijen, dus dat was nog best moeilijk kiezen, maar Farmcamps Boebadoe in Limburg moest het worden. Boerin Floor was zo lief om ons te helpen om een welkomstpakket voor de familie samen te stellen. Maddox en zijn familie hebben genoten, veel met de dieren geknuffeld, de boer geholpen en er is zelfs een kalfje geboren. Volgens zijn moeder heeft het Maddox en zijn familie veel positieve energie gegeven. Hopelijk kunnen ze nog lekker nagenieten!

 


5-8-2021

Afgelopen zaterdag werden er wederom heel veel kindjes blij gemaakt door hun wens uit te laten komen. Een VIP dag bij Ouwehands Dierenpark Rhenen. Tussen de buien door heeft iedereen enorm genoten van de ontvangst met koffie, ranja en wat lekkers, een dag tussen de panda’s, ijsberen en vele andere dieren en een geweldige lunch in het Onky Donky huis. De foto’s spreken voor zich! Een extra feestelijk moment omdat stichting Onky Donky en Stichting Kinderlach Twente meer gaan samenwerken in de toekomst!

Stichting Kinderlach Twente zet zich in 2021 in voor het vervullen van wensen van kinderen die recent ziek zijn geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebben. Met de steun van bedrijven, vrijwilligers en geld inzamelingsacties kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan. Meer informatie over recente wensen en acties kan je vinden op onze Facebook pagina en website.

 


15-7-2021

Gisterenavond is de wens van Eva in vervulling gegaan of eigenlijk was het een verrassing voor Eva.

Vorig jaar heeft Eva een aantal ingrijpende operaties gehad vanwege een grote tumor in haar buik. Ondanks haar (lang aanhoudende) klachten, de diagnose en de twee grote operaties heeft Eva het toch voor elkaar gekregen haar HAVO examen te halen. Een enorme prestatie en een hele opsteker voor haar en haar familie. Naast dit goede nieuws is Eva ook “schoon” verklaard, tijd dus voor een feestje!

Restaurant Carte Blance 99 in Oldenzaal heeft een uitstekend verzorgde avond geregeld voor Eva en haar familie en dierbaren. Lekker eten, samen proosten en een fantastische ambiance hebben een enorme glimlach op Eva’s gezicht getoverd!

Stichting Kinderlach Twente zet zich in 2021 in voor het vervullen van wensen van kinderen die recent ziek zijn geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebben. Met de steun van bedrijven, vrijwilligers en geld inzamelingsacties kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan

 


14-7-2021

We mochten weer een wens vervullen. Deze keer van Christiaan een superstoere kerel van 15 jaar met een tumor in zijn knie. Recent heeft hij een operatie ondergaan waarbij hij een prothese in zijn been heeft gekregen. Keihard heeft hij getraind en dat werpt zijn vruchten af. Helaas was fietsen nog te zwaar voor hem. De kracht die hij daarvoor moest zetten had hij nog niet. Hij was altijd afhankelijk van anderen om van A naar B te komen. Dat is na vandaag verleden tijd. Stichting Kinderlach Twente heeft in samenwerking met UN. BIKE een E-bike geregeld voor Christiaan. Het eerste rondje is al gefietst met een grote glimlach en vol trots kan Christiaan vanaf nu zelf naar de therapie fietsen.

Stichting Kinderlach Twente zet zich in 2021 in voor het vervullen van wensen van kinderen die recent ziek zijn geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebben. Met de steun van bedrijven, vrijwilligers en geld inzamelingsacties kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan.

 


28-7-2021

De 9-jarige Floor houdt van shoppen! Ze wilde daarom heel graag een nieuwe outfit uitzoeken en daarna met haar nieuwe kleren op de foto.

Afgelopen zaterdag was het zo ver! Roetgerink Mode En Schoenen wilde hier via hun eigen Roetgerink Foundation graag aan mee werken. Niet alleen Floor maar ook haar twee zussen mochten een complete outfit uitzoeken bij deze modezaak!

Na de lunch stond de fotoshoot met het gehele gezin gepland. Danny van Studio ter Avest was heel graag bereid om ze op de gevoelige plaat vast te leggen. De watermolen in Delden was het decor van deze mooie plaatjes.

Volgens haar moeder hebben Floor en de rest van het gezin een hele gave dag gehad. Weer een wens die uitgekomen is!

Stichting Kinderlach Twente zet zich in 2021 in voor het vervullen van wensen van kinderen die recent ziek zijn geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebben. Met de steun van bedrijven, vrijwilligers en geld inzamelingsacties kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan.

 


13-7-2021

Vandaag werd de wens van Teun vervuld.

Teun is 15 jaar en heeft een jaar geleden te horen gekregen dat hij ziek is. Gelukkig gaat het de goede kant op en is het weer mogelijk om leuke dingen samen met zijn vrienden te ondernemen.

Vanavond stonden er 2 heats karten op het programma; beschikbaar gesteld door Kartbaan Oldenzaal. Ook werd gezorgd voor een drankje en bitterballen, want karten kost de nodige energie. De ouders, broertje en zusje van Teun hebben genoten van een fanatieke groep stoere kerels, maar bovenal een hechte club vrienden!

Stichting Kinderlach Twente zet zich in 2021 in voor het vervullen van wensen van kinderen die recent ziek zijn geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebben. Met de steun van bedrijven, vrijwilligers en geld inzamelingsacties kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan.

 


9-6-2021

Vanochtend is er weer een wens in vervulling gegaan!

We hebben een jongen verrast met dit leuke Bollo pakket, samengesteld en aangeboden door Landal GreenParks Nederland (land van bartje).

Binnenkort mag hij met zijn broer, zusjes en ouders een weekend naar Bollo de Beer. 🐻

Ze gaan er enorm van genieten en ze hebben er heel veel zin in!!!

Heel veel plezier familie namens Stichting Kinderlach Twente! 👏🏻🤩

Stichting Kinderlach Twente zet zich in 2021 in voor het vervullen van wensen van kinderen die recent ziek zijn geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebben. Met de steun van bedrijven, vrijwilligers en geld inzamelingsacties kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan.

 


7-6-2021

Afgelopen zondag is de tweede wens in vervulling gegaan. Sem wilde dolgraag een keer weer zwemmen. Een echt waterratje is het, maar door meerdere factoren is zwemmen in een zwembad met veel andere prikkels geen optie.

Gelukkig wilde Optisport Recreatiebad de Wilder mee werken aan het vervullen van deze wens! Met een geweldige, met lekkernijen gevulde tas, ontworpen en beschikbaar gesteld door Sprnkl Creative Company werden Sem, zijn broertje Steijn en zijn familie opgewacht door de toppers van Optisport Recreatiebad de Wilder. Ze hebben naar eigen zeggen een heerlijke dag gehad en onwijs genoten!!

Stichting Kinderlach Twente zet zich in 2021 in voor het vervullen van wensen van kinderen die recent ziek zijn geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebben. Met de steun van bedrijven, vrijwilligers en geld inzamelingsacties kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan.

 


4-6-2021

Inmiddels hebben we de eerste wens in vervulling kunnen laten gaan. De 6 jaar oude Diede wilde heel graag een keer paardrijden bij een manege. Dat hebben we natuurlijk geregeld. Manege TRC het Hulsbeek wilde haar graag verwelkomen!

Van dat harde werken krijg je natuurlijk honger dus is ze daarna samen met haar grote broer, papa en mama lekker wat gaan eten bij Restaurant Klein Afrika. En als toetje was er niet alleen ijs maar ook nog een kado: een heel mooi paardendekbed!

Diede heeft genoten, en daar doen we het voor!

Dank aan Manege TRC Het Hulsbeek, Klein Afrika en SNURK For Horizontal Living die dit mede mogelijk hebben gemaakt!! Top!

Stichting Kinderlach Twente zet zich in 2021 in voor het vervullen van wensen van kinderen die recent ziek zijn geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebben. Met de steun van bedrijven, vrijwilligers en geld inzamelingsacties kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan.

 


4-10-2020

“Bij de voedselbank hadden wij kaartjes gekregen van attractiepark  de Waarbeek. Wat een leuke extra verrassing was dat. Zo was het mogelijk om als gezin een dagje weg te gaan.

We zijn afgelopen zondag met onze kinderen ernaar toe geweest en zij hebben een heerlijke dag gehad.

Meerdere keren in de attracties niks was te gek. En wij als ouders genieten dan ook. Dank namens ons gezin voor een heerlijk dagje weg.”

 


10-7-2020

Gisteren was het eindelijk zover!  We mochten de opbrengst van de Kerstmarkt van Basisschool ’t Iemnschelf namens Stichting Kinderlach Twente overhandigen aan de kinderafdeling van Medisch Spectrum Twente! 🥳

Begin dit jaar hebben wij bij MST naar de wensen voor de kinderafdeling gevraagd. Vervolgens zijn wij achter de schermen druk bezig geweest om deze wensen te realiseren.

Alle 22 kinderkamers krijgen twee mooie lava-lampen voor naast het bed (de grootste wens van het ziekenhuis).

Ook hebben wij vier mooie Legodozen kunnen overhandigen inclusief opbergboxen. Technische Lego voor de oudere kinderen en een partybox voor de kleinere kinderen.

Een andere grote wens was een bankje voor bij het aquarium. Dit prachtige bankje heeft Luuk Sanders geheel belangeloos gemaakt.

Het overhandigen was geweldig! De kinderafdeling is super blij met de geschenken, daar doen wij het allemaal voor! 😃